Kuulumisia 2022

27.2.2022 Alkuvuosi, tammi- ja helmikuu!

Tämän vuoden alku jää mieleen ehkä parhaiten valtavasta lumen määrästä ja lumitöistä. Meillä on takapihalle tehty joka talveksi oma juoksu labyrintti, polkuja ristiin rastiin pitkin pihaa. Nyt lumikerrosta on lähes metri, Alva, Isla ja Nami saavat juosta ja olla hippasta sekä piilosta. Puhumattakaan meidän aikuisten arkiliikunasta, kun teemme "ryökkynöille" joka lumisateen jälkeen hyvät polut juoksennella. Mökillä olemme käyneet olemassa lähes joka viikko pari kolme päivää kerrallaan. Siellä sitä vasta onkin mukava juosta ja temmeltää Iskän traktorilla linkoamalla monen kilometrin pituisella mökkitiellä. Nyt aletaan jännitellä, saadaanko me huhtikuun lopulla pieniä pentulaatikkoon!!!

18.6.2022 Keskikesän kynnyksellä!

Viikon päästä on jo Juhannus! Talven lumista eroon päästyämme Tattikujan elämä onkin ollut "yhtä haipakkata". Islan ja Remun R-pennut syntivät lopulta nopeasti ja vaivattomasti viikon odotettua myöhemmin, vuorokaudella 68! Isla oli jälleen huippu synnyttäjä, mutta meidän ihmis odottajien viikko oli pitkä. Ultrassa ja tiineysröntgenissä luvattujen kolmen pennun lisäksi saimme vielä neljännen pennun, "bonus" bluemerle pojan. Pentuja oli yhteensä NELJÄ!!! Mamman eväät riittivät ensimmäiset viikot ja kiinteää ruokaa opittiin syömään, ulkona käymään, leikkimään tooosi railakkaasti. Vauhtia riitti "Ramilla", "Raisalla", "Reimalla" ja "Retellä", kun mennä vilistivät kuistilla ja nurmikolla. Kaikissa hoito- ja pesu hommissa olivat mallikkaasti. Kaikkineen olivat huippu pentuja. Pentutarkastukseen huruteltiin Keijo iskän turvallisessa kyydissä Lappeenrantaan asti. Samalla reissulla käytiin kasvis mamman kummitädin luona kylässä. Jokaiselle löytyi juusi se oma oikea koti. Niinpä nyt tuntuu hetken aika tyhjältä, kun pentuset kotiutuivat 17.6 ja 18.6.2022

Hengähdetään pari viikkoa perusporukalla, käydään mökillä rentoutumassa. Ja heinäkuun alussa aletaan valmistautua Namin ja Nuutin pentusten syntymään!