Kuulumisia 2020

23.3.2020 Elämää Napin ja Nepparin kanssa

Helmi- ja maaliskuu meni nopeasti N-pentujen, ja muun lauman kanssa puuhastellessa. "Nappi" ja "Neppari" olivat tosi tomeria ja oppivaisia tyttöjä koko ajan. Pennun kyselijöitä oli todella paljon, oli vaikeaa löytää toiselle tyttöselle juuri se oma oikea koti. Sitten helpotti, kun tein päätöksen mihin toinen "vauvanen" lähtee. Viralliset nimet ovat Toivesadun Neiti Nuttura ja Toivesadun Nukke Neiti. Pentutarkastuksessa kävimme Joensuussa 11.3.20020, molemmat tytöt olivat täysin terveitä. Nyt on jo kevät menossa hyvää vauhtia ja Suomen tilanne kokonaisuudessaan on minun elämäni aikana eniten "mullin mallin" maailman laajuisen Corona epidemian takia. Meillä Tattikujalla eletään kuitenkin pitkälti normaalia sheltti- ja pentuelämää sisällä, pihalla ja lenkkeillen, kauempana muista. "Napin" kutsumanimi on edelleen "Nappi". "Nappi" lähti 21.3.2020 Jyväskylään Tarjan ja Kethin elämää ilostuttamaan! Kevään aikana "Nappi" nimi muokkautui hieman. Nimeksi tuli "Nappe". "Nepparin" kutsumanini muutettiin lyhemmäksi, nimeksi tuli "Nami". ("Nami" näyttääkin aivan namilta.) "Nami" jäi kotilaumaan Ruu mummon, Alva äidin ja Isla tädin oppiin.

Alvan pennut syntyivät!

28.1.2020 Toivesadun N-pennut; "Alvan" ja Bernoban "Tysonin" (https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx…), syntyivät 28.1.2020 klo 22.30. Synnytys pitkittyi, vedet meni illan suussa, eikä "väärin päin" oleva "Nappi" 284g mahtunut tulemaan. Alva ei alkanut edes kunnolla ponnistaa. Niinpä oli lähdettävä Kuopion Omaeläinklinikalle, lähdettiin klo 19.45. Ensin lääkkeelinen käynnistysyritys, ei onnistunut, joten kauniit tytöt "Nappi" ja "Neppari" syntyivät keisarinleikkauksella. Tämä päivä on elvytty eilisen ja viime yön rasituksista. Alva on mitä parhain mamma ja tytöt omatoimisia, pääsevät itse nisälle. Syötön välit nukkua tussuttavat tyytyväisinä.

Vuoden 2020 aloitus

3.1.2020 Tiineys edennyt hyvin, nyt 5 viikkoa ja 3 vrk. Alva mamman paino on noussut, ruoka maistuu ja pienet liikkeet tuntuvat jo vatsanpeitteiden läpi.

1.1.2020 Uudenvuoden aika oltiin taas perinteisesti mökillä rauhassa, paukkuja paossa. Pini shelttimme pelkäsi eniten paukkuja, mutta kyllähän nuo toisetkin kuulostelivat outoja kumisevia ääniä, joita kantautui järven toiselta puolelta ammutuista raketeista. Joka tapauksessa mökillä oli mukavaa! Haikein mielin laitoimme mökin talviteloilleen pois lähtiessämme. Maaliskuun lopulla aloitamme uuden mökkikauden.

28.1.20 "Nappi" (takana oleva) ja "Neppari" (edessä), ikä 1 tunti!

29.1.2020 "Nappi", ensin syntynyt, 14 tuntia!

29.1.2020 "Neppari", toisena syntynyt, 14 tuntia!