Kuulumisia 2020

19.12.2020 Marras-, joulukuun tapahtumia

18.12.2020 Messin vauvat; 3 poikaa, syntyivät 15.12.2020 ilta myöhällä! Messi mamma hoitaa poikiaan huolella. Messi on ihan malli äiti, maito riittää vauvoille, pienten painot nousee ja syöttövälit pojat nukkuvat makeasti. Joulun ja Uudenvuoden aikaan Tattikujalla ei tarvitse miettiä, mitä tehdään. Pienesti tavataan lähiperhettä, lenkitetään aikuisia koiria, autetaan Messiä poikien hoidossa. Ennen Uutta Vuotta on ohjelmassa Kismetin ultrassa käyttäminen; onko tulossa uusia vauvoja?❣

____________________________________________________

Toivesadun Jatsi Tyttö "Messi" tuli Tattikujalle mammalomalle keskiviikkona 2.12.20❣ Samalla reissulla meillä oli
Islan tiineysultra. Masusta ei löytynyt pentuja. Islan seuraavista juoksuista (loppukesä 2021) uusi yritys samalla Remu pojalla❣
11.12.2020 Messi mamma on jo aika suuri, pennut liikkuvat masussa välillä vilkkaasti ja mamma lepäilee paljon. Ruoka maistuu hyvin, vauvat saa hyvät eväät elämään. Vielä viikko pitäisi jaksaa odotella.

Toivesadun Kulta Kutri "Kismet" oli vauvojen teko reissulla Tattikujalla viikon verran❣ 30.11.20 käytiin sulhasissa❣
Sulhasena oli sama komea nuori herra, joka on myös Messin pentusten iskä: Pikikuonon Tender Toffee "Waldo"❣

19.10.2020 Pentusuunnitelmat

Kevät ja koko kesä 2020 hurahti ohitse vauhdilla. Olimme käytännössä mökillä koko kesän. Välillä kävimme kaupungissa pikaisesti. Maaliskuusta lähtien on tuo korona ollut myös jollain tasolla meidän kaikkien elämässä mukana, halusimmepa tai emme. Nyt ollaan jo lokakuun loppupuolella, meille se toi pentusuunnitelmat sekä niiden toteutuksen ajankohtaiseksi.

"Viime metreillä" uros vaihtui.Tänään saimme onnellisesti "Messille" ja "Waldolle" "mätsin". Nyt alkaa odotus; onko niitä vauveleita tulossa. Heidi ja Vesa lupasivat ihanan Toivesadun Jatsi Tyttö "Messin" meille jalostusoikeudella. Kiitos siitä!!! Huomenna viemme "Messin" kotiin ensimmäisiksi viikoiksi kasvattelemaan masuvauvoja. Joulukuun alusta loppuaika jännitetään taas täällä Tattikujalla.

Yllätykset eivät loppuneet tähän. Meidän Ihmekeiju Illusia "Isla" on tarkoitus astuttaa seuraavista juoksuista, joiden aloitus olisi aiemman välin mukaan ollut tammikuussa 2021.Isla päättikin aloittaa juoksut Messin "vanavedessä" 20.10.20! Nyt meillä tulee olemaan vähän erilainen Joulu, vuodenvaihde ja alkuvuosi, jos kaikki menee hyvin molempien mammojen kanssa.

23.3.2020 Elämää Napin ja Nepparin kanssa

Helmi- ja maaliskuu meni nopeasti N-pentujen, ja muun lauman kanssa puuhastellessa. "Nappi" ja "Neppari" olivat tosi tomeria ja oppivaisia tyttöjä koko ajan. Pennun kyselijöitä oli todella paljon, oli vaikeaa löytää toiselle tyttöselle juuri se oma oikea koti. Sitten helpotti, kun tein päätöksen mihin toinen "vauvanen" lähtee. Viralliset nimet ovat Toivesadun Neiti Nuttura ja Toivesadun Nukke Neiti. Pentutarkastuksessa kävimme Joensuussa 11.3.20020, molemmat tytöt olivat täysin terveitä. Nyt on jo kevät menossa hyvää vauhtia ja Suomen tilanne kokonaisuudessaan on minun elämäni aikana eniten "mullin mallin" maailman laajuisen Corona epidemian takia. Meillä Tattikujalla eletään kuitenkin pitkälti normaalia sheltti- ja pentuelämää sisällä, pihalla ja lenkkeillen, kauempana muista. "Napin" kutsumanimi on edelleen "Nappi". "Nappi" lähti 21.3.2020 Jyväskylään Tarjan ja Kethin elämää ilostuttamaan! Kevään aikana "Nappi" nimi muokkautui hieman. Nimeksi tuli "Nappe". "Nepparin" kutsumanini muutettiin lyhemmäksi, nimeksi tuli "Nami". ("Nami" näyttääkin aivan namilta.) "Nami" jäi kotilaumaan Ruu mummon, Alva äidin ja Isla tädin oppiin.

Alvan pennut syntyivät!

28.1.2020 Toivesadun N-pennut; "Alvan" ja Bernoban "Tysonin" (https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx…), syntyivät 28.1.2020 klo 22.30. Synnytys pitkittyi, vedet meni illan suussa, eikä "väärin päin" oleva "Nappi" 284g mahtunut tulemaan. Alva ei alkanut edes kunnolla ponnistaa. Niinpä oli lähdettävä Kuopion Omaeläinklinikalle, lähdettiin klo 19.45. Ensin lääkkeelinen käynnistysyritys, ei onnistunut, joten kauniit tytöt "Nappi" ja "Neppari" syntyivät keisarinleikkauksella. Tämä päivä on elvytty eilisen ja viime yön rasituksista. Alva on mitä parhain mamma ja tytöt omatoimisia, pääsevät itse nisälle. Syötön välit nukkua tussuttavat tyytyväisinä.

Vuoden 2020 aloitus

3.1.2020 Tiineys edennyt hyvin, nyt 5 viikkoa ja 3 vrk. Alva mamman paino on noussut, ruoka maistuu ja pienet liikkeet tuntuvat jo vatsanpeitteiden läpi.

1.1.2020 Uudenvuoden aika oltiin taas perinteisesti mökillä rauhassa, paukkuja paossa. Pini shelttimme pelkäsi eniten paukkuja, mutta kyllähän nuo toisetkin kuulostelivat outoja kumisevia ääniä, joita kantautui järven toiselta puolelta ammutuista raketeista. Joka tapauksessa mökillä oli mukavaa! Haikein mielin laitoimme mökin talviteloilleen pois lähtiessämme. Maaliskuun lopulla aloitamme uuden mökkikauden.

28.1.20 "Nappi" (takana oleva) ja "Neppari" (edessä), ikä 1 tunti!

29.1.2020 "Nappi", ensin syntynyt, 14 tuntia!

29.1.2020 "Neppari", toisena syntynyt, 14 tuntia!