Kuulumisia 2016

29.12.16 Nessi kylässä

Vasemmalta Nessi, Alva, Ruu mamma ja Eve

Tattikujalla oli vilskettä illalla, kun peruslaumassa oli 2 lisävavistusta. Sijoitus Evelyn, tutummin Eve tuli jo maanantaina Joululoman viettoon "vauvakotiin". Illansuussa tulivat Nessi sisko Kuopiosta Atte isännän ja Salla emännän kanssa leikkimään siskon kanssa ja moikkaamaan Ruu "äippää" sekä muita Tattikujalla asuvia; niin neli- kuin kaksijalkaisia asukkaita. Kyllä tytöillä, päivää vajaan 9 kuukautisilla riitti virtaa. Hetkeksi malttoivat asettua huilaamaan, kun ihmiset kahvittelivat, sitten taas jatkui meno, sisällä ja ulkona. Kuopion vieraiden lähdettyä kaikki "koirulit" lepäsivät hetken, kuka missäkin asennossa.

Kiitos Salla ja Atte kun kävitte! Oli mukava nähdä kuinka kaunis tyttö Nessistä on kasvanut! Näissä kuvaushommissa on kyllä vielä kehittymisen varaa. Kenellekään ei liene epäselvää, että herkkujen toivossa Ruu mamma ja lapset asettuivat edes tällaiseen ryhmään...

Ensi vuonna uudet kuulumiset!

5.11.16 Match Show:ssa Kuopiossa

Päästiin Nellan kanssa Susannan ja Jarin kanssa kyydissä Kuopioon "mätsäriin" harjoittelemaan näyttelykehässä käyttäytymistä. Hienosti kaikki tytöt osasivat. Susanna esitti Even, Eve sai pienissä pennuissa punaisen nauhan, Nella esitti Alvan ja he saivat hienosti pienissä aikuisissa punaisen nauhan. Helena esitti Ruun pienissä aikuisissa, saimme sinisen nauhan ja olimme pienten aikuisten sinisten 2. Ja pois lähtiessä tietysti poseerattiin.

Ruun kolmannen pentueen Nessi tyttö tuli myös moikkaamaan Salla emännän ja Atte isännän kanssa Eve siskoa, Ruu äippää ja meitä ihmisiä. Olipa mukava nähdä myös teitä, kiitos kun kävitte!

Kiitos Susanna ja Jari turvallisesta kyydistä ja mukavasta matkaseurasta!

11.9.16 Pentutreffit Tattikujalla

Isot kuistilla, osa pienistä portailla

15.8.16 Ruun lapset jo 4½kk

Nessi

Tahvo

Epeli

Epeli

Kerttu

Evelyn

Kiitokset kaikille pentujen uusille perheille kuvista, joita olette lähettäneet! Kaikista on tullut jo isoja tyttöjä ja poikia, jotka osaavat kertomanne perusteella tehdä vaikka mitä. Mukava on kuulla terveisiä!

Meidän kesän kaikki vapaa-aika on mennyt mökillä rakennushommissa. Kesä "hurahti" melkein huomaamatta. Pini, Ruu ja Alva saivat juosta mökkiniemessä niin paljon kuin jaksoivat, ja kyllä jaksoivat. Ruu oli ihan paras lokkien karkoittaja, laiturin nokassa oli haukkumassa melkein ennen kuin lokki pääsi lähellekään. Syksyllä ja talvella saa nukkua taas!!

7.7.16 Evelyn kylässä/kotona

7.7.16 Hetkeksi lauma asettui aloilleen!

Saihan tuo mamma meidät kaikki kuvaan asettumaan, vaikka oli niiin paljon juoksemista ja leikkimistä. Eve tuli ensimmäisen kerran vauvakotiin käymään, ihan "yökuntiin"!  Kakki jutut oli muistissa, Eve oli kuin kotonaan. Kiitos Susanna! Oli tosi mukava pitää Eveä kotona nämä pari päivää. Evelyn, Emppunen on edelleen sama kiltti, itsenäinen, omiaankin touhuava, kaikkien hyviteltäväksi haluava / juosta kipittävä sydänten murskaaja!!!

2.6.16 Pennut lähteneet uusiin koteihinsa!

21.5.16 uuteen kotiin lähti Toivesadun Ellie Kaunotar (Eevi), josta tuli Kerttu. Kertun uusi koti on Joensuussa Sannan ja Kari-Pekan perheessä. Toivesadun Eloveena eli Evelyn lähti myös 21.5.16 toiselle puolelle Varkauden kaupunkia sijoitukseen Susannan ja Jarin perheeseen entisen koiralauman "jatkoksi". 27.5.16 lähti Epeli eli Toivesadun Eri Veijari Kuopioon Riitan ja Sara tytön kaveriksi ja 28.5.16 Toivesadun Elliot Kulkuri (Elliot) eli Tahvo lähti niin ikään Kuopioon Marian, Jyrkin, Riinan ja Ollin perheeseen toimittamaan koiran virkaa. Sen jälkeen saimme nauttia vielä vajaan viikon yhdestä pennusta. 2.6.16 Toivesadun Esmeralda (Etta) eli Nessi lähti Kuopioon Sallan ja Aten perheenjäseneksi. On tämä pentue aika mennyt todella nopeasti. Isot kiitokset kaikille ihanille uusien kotien ihmisille! Olette juuri oikeat ihmiset meidän pienille. Hyvää jatkoa ja Onnea tulevaan yhteiseen Elämään!!!

Kerttu ja Ruu mamma

Evelyn ja Ruu mamma

Epeli ja Ruu mamma

Tahvo ja Ruu mamma

Nessi ja Ruu mamma

Evelyn ja Nessi27.4.16 Ruun pennut 4 vkoa!

Niin on neljä viikkoa "hurahtanut" aivan silmissä. Ruun pentuset ovat kuukauden ikäisiä, osaavat syödä jo aika nätisti vadilta muutakin ruokaa. Mamman tisulla käydään kyllä säännöllisesti edelleen, pari kertaa päivässä on annettu muuta ruokaa. Hampaita on jo suussa, pisut ja kakit onnistuu joskus paperille, useimmiten mihin sattuu. Aivan ihania kakaroita kaikki! Niin tomeria, luottavaisia, ovat tottuneet kaikkiin ääniin, ei paljon hätkäytä imuroinnit yms. Ihmisiin ovat jo tottuneet täysin ja Ruu laskee ihmiset pentujen luokse. Pikku hiljaa Alva ja Pinikin ovat pääseet tutustumaan uusiin tulokkaisiin!

26.4.16 Alva sisko tutustuu Evelyniin

30.3.16 Ruun pennut syntyivät!

30.3.2016 Ruun pennut syntyivät; virkeä viisikko. Kolme narttua ja kaksi urosta; 1 trikki tyttö, 2 soopeli poikaa ja 2 soopeli tyttöä. Tyttö1 "Etta", poika1 "Epeli", tyttö2 "Eevi", tyttö3 "Evelyn", poika2 "Elliot"!

Pennut noin 6 tunnin ikäiset

13.3.16 Alva "näytelmissä" Nurmeksessa, Ruu "mammailee"!

Aika on taas vierähtänyt, pian ollaan maaliskuun puolessa välissä. Ruu "on tukevasti tiineenä", masu ja tisut ovat kasvaneet vauhdilla ja painoa on tullut lisää. Ruoka maistuu, lenkillä Ruu kävelee jo maltillisesti, ei olla enää kovin pitkille lenkeille lähdetty. Takapihalla vielä innostuu välillä juoksentelemaan reippaasti, kun unohtaa masun, jotain mielenkiintoista huomatessaan. Pian täytyy pentulaatikko kaivella esille ja kunnostaa valmiiksi.

Alva pääsikin näytelmiin 13.3.16 Nurmeksen ryhmänäyttelyyn, kun tällä kertaa ei tullut "pentusia". Näyttelyarvostelu on Alvan pennut alalinkissä. Kiitos Nella mukavasta matkaseurasta ja avusta. Samoin kiitos Alvan Ama siskolle ja Tarja emännälle, oli mukava nähdä. Seuraavaksi Alva pääsee Lappeenrannan näyttelyyn Imatralle. Sitten onkin Ruun pentujen synnytys käsillä. Lisää kuulumisia maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa! 

12.3.16 Ruu, Alva ja Pini

24.1.16 Tattikujalla oli shelttien kokoontuminen!

Tänään oli mukava päivä! Alva, Ruu ja Pini saivat seuraa, kun Ama sisko tuli kylään Tarja emännän ja Milla vara emännän kanssa. Saman ikäinen Beauty kaveri ja junnu ikäinen Fani tulivat myös Susannan kanssa juoksemaan "hippaa" takapihalle. Nyt olikin jo ihan mukava shettilauma koossa.

Lisäksi tuli vielä 5 kuukauden ikäinen walesinspringerspanieli Nellan kanssa joukon vahvistukseksi. Muutama tunti vierähti tosi vauhdilla, niin koirilla kuin ihmisillä. Sisällä maltettiin vähän poseeratakin, kuten kuvasta näkyy... että vähän. Alvallakin on korvat ihan lentoon lähdössä, niin oli innoissaan kavereista.

Illan suussa Alva lähti vielä käymään sulhasen luona Helena emännän ja Nellan kanssa. Nyt vain seuraillaan tilanteen kehittymistä Alvan suhteen. Ruun sulhasen luona käynnit ovat ensi viikon lopulla.

24.1.16 Omat ja vieraat poseeraa! Beauty, Alva, Ama, Fani, Pini ja Ruu

24.1.16 Alva tarkkailee kaikkia kavereitaan!

Vuosi 2016 alkoi

2.1.16 Ruu etualalla

2.1.16 Alva

Tästä se vuosi 2016 lähtee liikkeelle. Näin alkuun ainakin hyvin aurinkoisissa tunnelmissa, kuten kuvista näkyy.