Kuulumisia 2017

14.10.2017 Jyväskylässä

KÄYTIIN EILEN "NÄYTELMISSÄ" JYVÄSKYLÄSSÄ ; ESIINTYMÄSSÄ OLIVAT ALVA JA TYTTÄRENSÄ HELE. ARVOSTELUT LÖYTYVÄT LINKIN ALVA ALALINKISTÄ ALVAN NÄYTTELYT JA LINKIN HELE ALALINKISTÄ HELEN NÄYTTELYT!

23.7.2017 Toivesadun kesä ajan kuulumisia

Niin on kesä vierähtänyt todella nopeasti kaiken touhun keskellä. Nyt jo heinäkuu loppupuolella, huomisaamuna on töihin lähtö edessä. Lauman pienet: Hele on jo yli 5 kuukautta ja Isla täyttää ma 24.7.17 8 viikkoa. Juhannuksen jälkeisellä viikolla pakkasimme tavarat siihen malliin, että pärjäsimme Isla pienen kanssa mökillä. Isla on ollut tosi reipas ihan koko kasvukautensa ajan. Ensimmäiset viikot meni syöttöhommissa, yötä päivää syötimme Islaa tuttipullosta. Ruun maidon eritys ei lähtenyt enää käyntiin. Vuohenmaito oli oikein hyvää. Kolme- neljä viikkoisena Isla siirtyi aika nopealla tahdilla kiinteään ruokaan ja maitohommat oli vain yöllä. Isla tuntuu olevan poikkeuksellisen viisas pentu, onhan hän Ihmetyttö. Viimeaikoina Islasta on "kuoriutunut" oikea rasavilli/riiviö. Pitää puolensa isompien kanssa, ja joka paikkaan on päästävä mukaan, ei suostu olemaan missään häkeissä. Nukkuu yönsä vapaana tyytyväisenä siellä missä muutkin.

Hele muutti jo viime viikolla kokonaan Nellan perheen luokse asumaan. Käy sitten "kylässä" ja leikkimässä muun lauman kanssa. Nella käy Helen kanssa auttamassa päivällä pienen Islan hoidossa. Samalla Helelle tulee mukava päivä lenkki.

21.7.17 Koko kotilauma, menivät itse aurinkoon!

23.7.17 Hele 5 kk 5 pv (Kuva Nellan)

23.7.17 Hele metsälenkillä Nellan kanssa! (Kuva Nellan)

29.5.17 Ihme tyttö "Ipanan" syntyminen

Ruu synnytti Helatorstaina 25.5.17 klo 01:30 – 04.10
vuorokaudella 59. Kaikki kolme pentua olivat hyvin pieniä ja syntyivät "Enkelilapsina". Yhtään elävää pentua ei syntynyt. (Käydessämme tiineysultrassa 25.4.17, lääkäri näki varmuudella kolme, sanoi, voi olla neljäkin.) Kolmen pennun synnyttyä Ruu rauhoittui. Soitin aamulla alueemme päivystävälle eläinlääkärille. Kysyin, voimmeko odottaa perjantaihin, ja mennä sitten paikalliselle Eläin klinikalle, että lääkäri varmistaa, onko vielä
syntymättömiä pentuja. Päivystävä Ell sanoi; Ellei lämmöt nouse, voidaan mennä vasta pe 26.5.17 eläinlääkärille.

Pe 26.5. klo 9:15 oli Ell aika. Röntgenkuvassa näkyi vielä 1 pentu. Lääkäri sanoi iso, näytti isolta minustakin. Ell sanoi, että voi joutua leikkaamaan. Sai 2 okstosiini pistosta, joilla synnytys käynnistyi. Klo 10:30 syntyi tosi laiha alikehittynyt pentu, ollut kuolleena jonkin aikaa, eli 4 pentua oli. Lopuksi Ruulle annettiin kohtua supistava piikki. Sain antibioottikuurin varalle, jos lämmöt nousevat, Ruu väsähtää, ei syö, jälkivuoto muuttuu puuromaiseksi/haisevaksi. Ell sanoi, että voidaan lähteä viikonlopuksi mökille. Paikan vaihdos tekee hyvää kaikille, etenkin Ruulle. Kotona aina ulkoa tultua meni makuuhuoneen ovelle pentuja etsimään. Itselleni oli myös aikamoinen tunne mylläkkä.

Tarina jatkuu! Tapahtui sellainen ihme, ettei todeksi meinaa
uskoa! Mökillä vietimme mukavan viikonlopun. Ruu riehui ja juoksenteli mökillä vapaana innoissaan muun lauman mukana. La 27.5. aloitin Ruulle ab kuurin kuitenkin. Kotiuduttiin su iltapäivällä. Su 28.5. illalla vielä söi.

Ma 29.5. aamulla ei suostunut syömään mitään, lämpö oli vain
37.2, ulkona käydessä "kyykki" ihme asennossa, pissi/kakka väliltä. Kävin iltapäivällä kaupungilla. Klo 16 jälkeen taas ulkona kyykki eikä mitään tullut. Oltiin syömässä, menin pesuhuoneeseen katsomaan Ruuta, peti oli märkänä, oliko pissinyt, mitä neste oli?? ...Aloin pestä Ruun takapäätä puhtaaksi, jotain tummaa tuli emättimestä. Huusin miehelle: ”tule äkkiä apuun, täältä tulee pentu, taitaa olla ELOSSA��” Niin syntyi IHME TYTTÖ 29.5.17 klo 16:28, sp. 162 g. Ruun synnytys kesti kaikkineen 4 vrk 15 tuntia. Eläinlääkärikin sanoi: ”ettei hänen urallaan ole aiemmin tällaista ollut, kyllä jää mieleen”. Pentu, joka perjantaina näkyi röntgen-kuvassa, oli varmaankin meidän Ihme Tyttö ”Ipana”, joka ei ollut ”moksiskaan” Ruu mamman saamasta kohtua supistavasta
pistoksesta. Ihme Tyttö ”Ipana” päätti vielä kasvaa muutaman päivän!!!

Kaikki synnytys/vauvajutut olin jo laittanut pois ja huusholli oli viileä. Mies laittoi äkkiä pentulaatikon paikoilleen ja lisäpatterin täysille, saatiin nopeasti makuuhuone lämpimäksi. Ihan uskomaton
juttu ��❤��

Ke 31.5. Olemme jo voiton puolella, sitkeä ”Ipana” taitaa
selvitä. Ruun maidon tuotanto alkaa käynnistyä, ”Ipana” on ahkerasti tisulla. Joskus onnistuu saamaan otteen omin avuin, usein tarvitsee vielä apua.

Tässä "Ipanalla" ikää jo 1,5 vrk

25.5.17 Helatorstain uutiset!

Ruun synnytti viime yönä hieman pienillä tiineyspäivillä. Kaikki kolme pentua olivat hyvin pieniä ja syntyivät "Enkelilapsina". Yhtään elävää pentua ei syntynyt. Ruulla on tällä hetkellä kaikki hyvin. Ellei lämmöt nouse, menemme vasta huomenna eläinlääkäriin. Ultraäänitutkimuksella varmistetaan, ettei kohtuun ole jäänyt mitään ylimääräistä.

Meillä kaikilla on nyt surullinen mieli; iloitseminen vastasyntyneiden pentujen ensi-imetyksestä ja "piippa häntien" vipatus imun tahdissa muuttui "tyhjän olon" / "miksi näin kävi" tunteeksi. Mutta tämä on ELÄMÄÄ, aina asiat ei mene suunnitelmien mukaan. Pääasia, että Ruu mamma toipuu ja saa pian olla mökillä mielipuuhassaan "lokki vahtina". Tällä hetkellä vielä silmät suurina katsoo ja etsiskelee pentujaan.

Suuri KIITOS kaikille teille, jotka olitte kiinnostuneita näistä Ruun ja Cosmon pentusista! Onnea teille pennun etsintään. Toivesadun seuraava pentue aikaisintaan keväällä 2018.


13.5.17 Eve ja Nessi KoiraVarkaus näyttelyssä!

Toivesadun E-pentueen Eve ja Nessi edustivat Varkauden näyttelyssä Junioriluokan nartuissa. Tytöillä oli hauskaa yhdessä, olisi ollut vielä paljon hauskempaa, jos olisivat päässeet vapaasti kisailemaan keskenään. Sääkin suosi, aurinko paistoi koko ajan. Kiitos Susanna, että esitit taas kerran hienosti Even. (Arvostelu on SIJOITUS EVEN alanlinkissä Even näyttelyt.) Samoin Salla ja Atte, kiitos teille Nessin huippu hyvästä hoidosta! Hienot arvostelut tytöt saivat, kunhan aikuistuvat, niin hyvä tulee!

Tässä myös Nessin arvostelu: Junioriluokan näyttely. Arvostelu: KoiraVarkaus, Kaikkien rotujen koiranäyttely. Aika: 13.5.2017

Tuomari: Doppelreiter Mari-Luise, Austria (Itävalta)

Koira: Toivesadun Esmeralda (Nessi)

Attractive young bitch. Feminine head. Ears should be better varied. Good proportions. Would like stronger bones. Moves ok behind, front action rather high and loose. Nice coat.

Junioriluokka: JUN-EH (Erittäin hyvä)

14.4.17 Pennut lähteneet uusiin koteihin!

Tänään lähti Toivesadun Huli Vili "Huli" poika Marjun perheeseen Savonlinnaan. 9.4.17 sunnuntaina lähti Toivesadun Hiawatha "Hiski" Tuulan ja Riston perheen uudeksi jäseneksi Joensuuhun. Ihanat luottavaiset pikku "kakarat" pääsivät tuomaan iloa ja "virtaa" uusien perheidensä elämään. Nyt on Toivesadun Haaveiden Helmi "Hele" tyttösellä vähän orpo olo pentuhäkissä. Alva mamma leikittikin äsken Heleä pitkän tovin. "Kyllä äidit tietää ja osaa". Hele jää Helena mamman hoiviin toistaiseksi. Tyttären tytär Nella on varamamma nyt alkuun. Aikanaan Nellasta tulee virallisesti Helen uusi omistaja. Hyvää jatkoa ja Onnea pentusille tulevaan yhteiseen Elämään!!!

14.4.17 Hulin ja Alvan kotiinlähtöposeeraus!

9.4.17 Hiskin ja Alvan kotiinlähtöposeeraus!

3.4.17 Lääkärireissu Joensuuhun!

Tänään kävimme oikein "sakilla" Joensuussa eläinklinikalla. Meillä oli mukana Toivesadun H-pentue; T. Huli Vili, T. Hiawatha ja T. Haaveiden Helmi, joille tehtiin pentutarkastus, silmätarkastus ja laitettiin mikrosirut.

Toivesadun Auringon Kukka "Alva" äipältä tarkastettiin silmät ja poistettiin hammaskivi kevyessä unessa.

Susannalla sijoituksessa olevalta Toivesadun Eloveena "Eveltä" tutkittiin myös silmät ja polvet sekä unessa otettiin lonkka- ja kyynärnivel kuvat.

Reissu meni kaikin puolin hyvin, kiitokset mukana avustushommissa olleille Nellalla ja Susannalle.

Pennuilla oli kaikki priimaa, vain Huli Vilillä odotellaan vielä kivesten laskeutumista. Samoin Alvalla ja Evellä silmät terveet ja Even polvet 0/0, kyynärnivelet 0/0 ja lonkat A/A. Kennelliiton lausuntokin tuli tänään, samana päivänä: Even terveystulokset

22.2.17 Pentukammarin asioita!

Kuvassa "Hele" tyttö ja pojat "Heke" ja "Hiski" sulassa sovussa. Ihan itse menneet "kylkimyyryyn". Ikää kuvan otto hetkellä vajaat 3 vrk. Pentujen syntymä "hulinat" alkoivat 16.2.17 illalla ja yöllä läähätyksillä ja pesän teolla. Synnytys tapahtui 17.2.7 illalla. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt voimme jo huokaista, suurin väsymys ja huoli on ohitse, niin tuoreella Alva äidillä kuin kasvattaja Helenalla. Valitettavasti pieni "Hasu" oli liian pieni jäämään elämään. Nämä kolme ihanuutta voivat hyvin, maitoa Alvalta tulee yllin kyllin, vauvojen painot nousee. Melkein ovat jo tuplanneet painonsa, vaikka viikko tulee täyteen vasta kahden päivän kuluttua. Pienille on löytynyt jo uudet kodit, alustavat varaukset on tehty. Nyt me vain nautitaan ja ihastellaan näiden pienten huimaa kasvua. Autetaan Alva mammaa hoitopuuhissa, minkä on tarvis. Pian Nella apulainen tulee reissusta kotiin ja joutuu mummolle kennel kaveriksi, jakamaan hoitovastuuta!

4.2.17 Toivesadun kennelin tammikuu -17

3.2.2017 Alvalla vrk 45.

Vuoden 2017 tammikuu "hurahti" todella nopeasti. Alkukuukausi jännitetiin, tuottiko Alvan sulhasen luona käynti tulosta, onko Alvalle tulossa pieniä sheltti vauvoja. Kuun puolenvälin paikkeilla kävimme reissussa, Pini, Ruu ja Alva olivat omalla reissullaan koirahotellissa sen aikaa.

24.1.17 Alvan tiineys varmistui ultralla, vauvat näkyivät tosi hyvin Helena "äipänkin" silmiin.Lenkillä olemme edelleen käyneet normaalisti. Parin viimeisen viikon aikana Alva on ollut todella nälkäinen, on syönyt/haluaisi syödä "omat ja vieraat" ruuat. Nyt olemme jo siirtyneet tiineyden loppuajan vahvaan ruokaan. Alvan paino on noussut reilusti, selkä levinnyt ja tisut tulleet isoiksi. Mamma on niin iso, että on odotettavissa isompi pentue, kun ELL arvioi. Nähtäväksi jää! Toivotaan, että kaikki menee hyvin, ja lopputuloksena saamme ihastella ihania pieniä "piippahäntiä"!