Kuulumisia 2019

Syksyn 2019 kuulumiset

Nyt eletään jo lokakuun loppua, Islan pennut syntyivät 24.7.2019 klo 17.24-20.58. Siitä alkoi 3 kuukauden "pentu rumba", josta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Viimeisenä kotiin lähti Helena pennuista "Boco" poika.

19.10.2019. Islan pentujen synnytys meni hyvin, ensikertalaiseksi Isla oli todella hyvä synnyttäjä, mamma "pungersi" ääntä päästämättä isot, lähes 300 g painavat pojat maailmaan. Alku hankaluuksien jälkeen, Islan maitohanat aukesivat, ja maitoa riitti hyvin lähes 5 viikkoa. Pojat "Leksu", "Laku" ja "Liinus" olivat hyvin reippaita, ulkona mennä vilistivät isojen kanssa "täyttä häkää" jo heti 5 viikkoa täytettyään. Pojat pääsivät / joutuivat alle 4 viikkoisina olohuoneessa olevaan "isojen" aitaukseen, kun pentuhuone laitettiin valmiiksi Helelle, että Hele ennätti tottua uuteen synnytys paikkaansa. Islan pennut pitivät huolen ruoka-ajoista, kaikki olivatkin isoja "kölliköitä" kotiin lähtiessään. "Laku", joka jäi uudessa kodissakin Lakuksi lähti 14.9. Joensuuhun Anni tytön ja vanhempiensa Marjutin ja Martin perheeseen. "Liinus" lähti Pinjan ja Henrin omaksi koirakaveriksi/perheenjäseneksi Mikkeliin 20.9. "Liinuksesta" tulo Oiva. "Leksusta" tuli uudessa kodissa Väinö. Väinö lähti Jyväskylään Jennin, Kallen ja lasten iloksi.

Helen pennut syntyivät ma 26.8.2019 heti puolenyön jälkeen 00.30-02.05. Kotona ponnisteltiin melkein 2 tuntia, pennut olivat sen verran isoja, Hele ei jaksanut ponnistaa riittävästi kaikista tehokeinoista huolimatta. Niinpä läksimme Nella mamman kanssa yön selkään ajamaan kohti Kuopion eläinsairaalaa. Oravikosken kohdalla Nella sanomaan takapenkiltä: "nyt täällä törröttää joku terävä, taitaa olla jalka"! Ei kun auto parkkiin bussipysäkille, ja siellähän me lopulta saatiin "Metka" pentu autettua maailmaan klo 00.30. Nella pentua elvyttämään, minä ajamaan kohti Kuopiota. Klinikalla laitettiin supistuksia tehostava lääke suoneen ja sitten syntyikin toiset pojat klo 01.47 ja 02.05; ja taas tuli poikia. Nämä pojat saivat tekonimikseen "Metka", "Matso" ja "Mikki". Kotona takaisin olimme 03.30. Myös Helen maidon tulossa oli alussa haasteita, Isla oli muutaman kerran imetysapuna.

Niin kuin sanonta sanoo, lopussa kiitos seisoo... Helelle nousi maito tisuihin, pojat kasvoivat mallikkaasti, oppivat syömään kiinteää ruokaa, "riehumaan" ja leikkimään, käymään ulkona, hillumaan siellä keskenään ja isojen kanssa..... tarina jatkuu...

Tarinan loppu lyhyesti (kirjoitettu 24.11.2019) Helen M-pennuista tuli oikein "maailman" matkaajia, Joensuun pentutarkastuksen lisäksi kävimme mm. Savonlinnassa, Haukiveden rannalla kesämökillämme viettämässä mökkiviikonlopun. Pojat olivat silloin 6 viikkoisia, ja olivat kuin kotonaan. Oikein ihania, reippaita pojan vintiöitä kaikki kolme. "Metkasta" tuli uudessa kodissa "Ruska". Ruska lähti Elsen ja Anteron kaveriksi ja ilostuttajaksi Mäntyharjulle. "Matso", josta tuli "Boco", lähti Mikkeliin Kristan, Janin ja Alex pojan leikkikaveriksi. "Mikki", josta tuli "Toivo" lähti Jyväskylän lähistölle Uuraisiin Tuijan ja Paavon perheeseen iloa ja toimintaa tuomaan.

Suuret kiitokset kaikille teille, jotka annoitte meidän 2019 syksyn pojille uudet kodit!!! Te juuri olette ne OIKEAT OMAT IHMISET LAKULLE, OIVALLE, VÄINÖLLE, TOIVOLLE, RUSKALLE JA BOCOLLE!

Ps. Pidetään yhteyttä, käykää, laitelkaa kuvia, viestejä jne. Tulen mahdollisuuksien mukaan vierailemaan, poikia ja teitä moikkaamaan.

Kesän kuulumiset

Alkukesä hurahti vauhdilla kesämökin sähköistyksessä, ja mitä kaikkea muuta siihen liittyikään. Työtä oli paljon, mutta nyt voimme viettää aikaa mökillä lähes ympärivuoden. Toivesadun Ihmekeiju Illusia "Islan" astutus oli kesäkuun loppupuolella. Siitä lähti aika vierimään kohti "pentutäyteistä" loppu vuotta.

Alkuvuoden kuulumiset

Koko vuoden 2019 alkupuoli on hurahtanut ohitse aivan huomaamatta. Nyt juhannus kolkuttelee ovella, pidemmät kuulumiset kirjoitan piakkoin.

Isla on astutettu ja pentuja on tulossa, se on tärkeä ja iloinen asia.

Toinen tärkeä, surullinen asia on, Pini laumanjohtaja katselee nyt meidän touhuja pilven reunalta. Muistoissamme kohdassa olen kertonut tarkemmin. Uusi laumanjohtaja on vielä "hakusessa", Ruu, Alva ja Isla tuntuvat olevan vielä vähän hämillään, missä se Pini on, vaikka näkivät ennen kuin lähti tuhkattavaksi. Nämä vaikeat asiat kuuluvat myös tähän koira ystävien /perheenjäsenten kanssa elämiseen.