Kuulumisia 2021

Loppusyksy 2021

Loppusyksy ja Joulun alusaika meni hujauksessa. Pitkälle syksyyn olimme mökillä, oli marjastusta, kalastusta ja koirien kanssa lenkkeilyä. Ruu täytti lokakuussa 11 vuotta. Siihen asti oli lauman johtaja ja voi ihan normaalisti, toki vähän oli toiminnot "hidastuneet". Marraskuun lopulla kunto romahti.

Lue täältä tarkemmin: Ruu lähti koirien taivaaseen 2.12.2021.

31.5., 6.6. ja 30.6.2021 Kevät vaihtui kesäksi!

Kevät meni todella nopeasti. Ensi "palauduimme" alkuvuoden pikkupentu elämästä. Koti tuntui alkuun oudon tyhjältä ja hiljaiselta. Mökkeilimme oman peruslauman kanssa jo maaliskuusta asti. Väliin mahtui kodin ja mökin kunnostusta, nyt kesäkukkien laitot ym. normi hommat. Näinä päivinä olemme "jännän äärellä". Islalla on menossa vauvan teko puuhat, lähiaikoina selviää, onnistuuko!

Nyt eletään kesäkuun ensimmäistä sunnuntaita. Islan lemmen puuhista on nyt viikon verran aikaa. Vielä ei ole selviä merkkejä, onko Isla tiinehtinyt. Muutama viikko pitää vielä odotella!!!

Isla on käynyt tiineysultrassa kaksi kertaa. Toisellakaan kerralla ei löytynyt pentusia. Valitettavasti Isla ei tiinehtynyt. Suuret kiitokset kaikille teille, jotka olitte kiinnostuneita/halukkaita tarjoamaan kodin Islan ja Remun mahdollisille pennuille. Toivotan teille Onnea pennun etsintään. Me jatkamme normaalia kesä elämää tyttöjemme Ruun, Alvan, Islan ja Namin kera. Toivesatulaiset miettivät pentuasioita aikaisintaan vuodenvaihteessa...Islalle yritetään pentuja seuraavista, marras-joulukuulla tulevista juoksuista. Ja mietitään josko Namista tulisi äiti alkuvuonna tai kesällä 2022.

23.3.2021 Maaliskuu on pian lopuillaan!

Helmikuun loppu ja maaliskuu hurahti näin jälkikäteen ajatellen ”ihan silmissä”. Nyt P- pennutkin ovat melkein kaikki uusissa kodeissa. ”Pusu” vielä ilonamme iltaan saakka. Maaliskuun alkupuolelta asti vilinää riitti, kun ”termiitti” parvi alkoi liikkua, pentuaitausta isonnettiin kaksi kertaa, että pienillä oli tilaa temmeltää. Ulkoilu aloitettiin pentujen ollessa reilut 5 viikkoa. Vauhtia riitti ulkonakin, kaikki pentuset olivat ihan tosi reippaita, pitkin polkuja ja takapihalla olevalla kuistilla vilistivät vähääkään pelkäämättä. Yhdessä oli mukava temmeltää! Ruoka maistui kaikille, olisivat syöneet ”omat ja vieraat”, ketään ei tarvinnut houkutella syömään eikä juomaan vettä. Kyllä voi Kismet mamma olla ylpeä lapsistaan! Näin reippaiden ja helppojen pentujen luovuttaminen uusiin koteihin tuntuukin ehkä sen takia todella haikealta. Onneksemme P-pennuillekin valikoitui todella hyvät, juuri ne oikeat uudet kodit ja ikiomat perheenjäsenet.

Tytöistä T. Pieni Punahilkka ”Papu”, josta tuli Nuppu, lähti Mikkeliin Paulan ja Timon perheen uudeksi jäseneksi, lenkkiseuraksi ja vaelluskaveriksi.

T. Pikku Prinsessa ”Pusu” jää Pusuksi. Pusu lähtee illalla Kuopioon Tiian ja lasten sekä Kismet mamman seuraksi ja lenkkikaveriksi sekä lasten iloksi.

Pojista T. Pikku Posteljooni ”Pason” nimeksi tuli Pate. Pate jäi paikkakunnalle, hän muutti toiselle puolelle kaupunkia Hennan ja Petrin perheeseen iloa, liikuntaa ja uusia harrastuksia
tuomaan.

T. Prinssi Rohkea ”Patu” nimi on edelleen Patu. Hän muutti Kuopioon Hennan ja Teemun perhettä täydentämään ja tuomaan perheeseen uudenlaisia harrastuksia.

T. Pikku Prinssi ”Pikun” uusi kutsumanimi on Diku. Diku lähti myös Kuopioon Annan ja Mikan perheeseen lisää ”virtaa” tuomaan. Ja Damu, 6 vuotias sheltti poika sai touhuamis kaverin.

Onnea kaikille uusista perheenjäsenistä! Kiitos luottamuksesta, kun valitsitte Toivesadun kasvatin, pidetään yhteyttä!

13.1.2021 Helmikuu jo pitkällä, touhua riittää!

Tammikuun loppupuoli oli kiireistä ja jännittävää aikaa. Viimeinen viikko meni Kismetin synnytystä odotellessa. P-pennut syntyivät sunnuntaina 31.1.2021 päivällä; kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Synnytys kesti nelisen tuntia. Kaikki meni hyvin! Pienet osasivat heti imeä, olivat ahkerasti tisulla ja Kismetiltä tulikin hyvin maitoa alusta asti. Ystävänpäivanä 14.2.2021 tytöt "Pusu" ja "Papu" sekä pojat "Paso", "Patu" ja "Piku" ovat jo 2 viikkoiset. Pennut alkavat raotella silmiään ja tapailla kävelyä.

Kaikki O-pojat ovat kotiutuneet, "Olli" ja "Onni" lähtivät jo noin viikko sitten, "Ossi" lähti tänään. Nyt ollaan vain "pikkupentujen", vajaa 2 viikkoa kanssa.

T. Olipa Kerran "Olli" jäi "Olliksi". Olli lähti Leppävirralle Teijan ja Esan sekä heidän kolmen tyttärensä perheeseen ensimmäiseksi koiraksi.

T. Oikea Prinssi "Onnista" tuli uudessa kodissa Sepe. Sepe lähti Jyväskylään T. Leijapoika Väinön kaveriksi, Jennin, Kallen Netan Ja Pyryn elämään tuomaan "lisää virtaa"!

T. Onnen Poika "Onni", josta tuli "Neo", muutti Imatralle Niki sheltin 7.v kaveriksi Marittan perheeseen.

Onnea kaikille uusista "villi viikareista"!!!

23.1.2021 Tammikuussa tapahtui/tapahtuu...

Alku vuonna 2021 Tattikujalla on riittänyt huisketta. O-pojat syntyivät joulukuun puolivälissä, uudenvuoden paukuttelu ei heitä vielä huolettanut. Riitti, kun sai T. Jatsi Tyttö Messi mammalta maitoa masut pullolleen. Messi on/oli esimerkillinen äiti, kaikki hoito hommat sujui kuin vanhalta tekijältä, ihan huippu ensikertalainen!!! Tammikuun ensimmäisinä viikkoina valikoitui pojille ne juuri oikeat omat kodit, uudet omistajat kävivät tutustumassa poikiin. Keijo iskä lenkitti omaa peruslaumaa, pidempää ja lyhyempää reittiä. Ruu mummo 10 v. ei ole enää joka kerran pitkillä lenkeillä mukana. "Olli", "Onni" ja "Ossi" syövät jo oikeaa ruokaa, mamma vielä välillä antaa välipala tisumaitoa. Pojat on reippaita ja rohkeita kaikki. Pojat "asustavat" olohuoneessa isossa pentuaitauksessa. Ulkoiltukin on jo muutaman kerran sekä käyty autoajelulla.

Puolen kuun maissa tuli T. Kulta Kutri Kismet synnytyslomalle. Nyt aletaan pikkuhiljaa valmistautua P-pentujen syntymään. Kismetin massu on jo aikamoisen pullea. Ennenkuin kuukausi vaihtuu, meillä on lisää pentusia, jos kaikki menee onnellisesti loppuun!!!