Kuulumisia 2014

31.12.2104 Yhteenveto kuluneesta vuodesta!

Vuosi 2014 kului kaiken kaikkiaan todella nopeasti. Itse asiassa tätä kirjoittaessani eletään jo vuotta 2015. Vuoden 2014 loppupuolen olin opintovapaalla, ja vietin paljon aikaa opiskelun merkeissä. Siinä samalla Toivesadun Auringon Kukka Alva kasvoi suloisesta pienestä sheltti pennusta kauniiksi, todella nimensä veroiseksi kullan keltaisen punertavan väriseksi junnu neitokaiseksi.

Alvalla riittää virtaa Ruu äidille ja Pinille myös. Lenkille lähtiessämme Alva ei "meinaa housuissaan" pysyä, on niin innoissaan lähtemisestä. On ollut todella mukava seurata, kuinka erilaisia kaikki kolme shelttiämme ovat. Jokainen on aivan ihana oma persoonansa, jotka huolehtivat toisistaan, että tuleehan se viimeinenkin kaveri ulkoa pois, jne. jne.

Uuden vuoden aattona vähän jännitimme, kuinka paukut pelottaa, mutta hyvin kaikki meni. Annoin ruuan joukossa muutaman kerran Avena Sativa Kauranversouute tippoja. En tiedä nekö auttoivat, mutta Pinikin, aiemmin paukkuja säikkynyt pysyi rauhallisena.

Kiiitos kuluneesta vuodesta Aman ja  Appon perheille, Susannan ja Suvin perheelle sekä kaikille näitä sivuja lukeville!

27.12.14 Ruu, Pini ja Alva hangella

27.12.14 Alvan ja Ruun palloleikki

26.6.2014 Ruun ja Renon lapset jo 10 viikkoa!

Toivesadun Auringon Kukka, Alva 10 viikkoa!

14.6.2014 "Pentupesä" tyhjeni!

30.5.2014 KÄYTIIN JOENSUUSSA; SILMÄTARKASTUS, PENTUTARKASTUS JA MIKROSIRUTUS! REISSU MENI HYVIN, KAIKKIEN SILMÄT TERVEET JA MUUTENKIN KAIKKI KUNNOSSA, REIPPAAT, JÄNTEVÄT LAPSET.

Kotiin jäi asumaan perusporukka: Pini, Ruu ja Ruun pennuista Toivesadun Auringon Kukka "Alviina", jonka kutsumanimeksi tuli Alva.

8.6.14 Ensimmäisenä lähti omaan kotiinsa Vihtiin, Annikan ja Villen hellään, rakastavaan hoitoon Toivesadun Aika Viikari "Appo", jonka kutsumanimeksi jäi Appo.

Tänään 14.6.14 Lähti uuteen kotiinsa Kajaaniin, Tarjan ja hänen perheensä hyvään, rakastavaan hoivaan Toivesadun Aito Prinsessa "Amelia", josta tuli Ama.

Kiitos molemmille perheille, että annoitte meidän pentusille hyvät kodit. Pidetään yhteyttä jatkossakin, vaihdetaan kuulumia pentujen touhuista ja kehittymisestä!

13.6.14 Alva varpaiden haistelussa

13.6.14 Tytöt päiväunilla

3.6.2014 Pennut 6½ viikkoiset!

Aika on rientänyt todella nopeasti, pennut pian 7 viikkoiset, uusiin koteihin lähtö alkaa häämöttää. Tällä viikolla Nella 9 vuotta on ollut pentujen hoitajana. Alla olevat hienot "istumakuvat" ovat Nellan ottamat.

Alva

Appo

Amelia

15.5.2014 Ruun lapset jo 4 viikkoa!

Nyt Ruun "vauvat" eivät ole enää pieniä. Kaikki juoksevat, hyppivät ja ovat toistensa kimpussa virkeinä ollessaan. Syövät hyvin, välillä uni maistaa. Ennen kaikkea kasvavat aivan silmissä. Ei mene kuin muutama viikko, ja sitten osa katraasta lähtee omiin, uusiin koteihinsa. Hoitajat saavat seurata aitiopaikalta, miten koira vauva kasvaa ja oppii uusia asioita huimaa vauhtia!

15.5.14 Alviina, Appo ja Amelia

17.04.2014 Ruun pennut syntyivät

Ruun ensimmäiset pennut Tattikujalle syntyivät ennätysvauhtia. Klo 15:37 syntyi ensimmäinen tyttö "Amelia" (sp. 175g), väliin syntyi poika "Appo" (sp. 148g) ja toinen "Alviina" (sp. 169g) tyttö oli maailmassa klo 16:07. Kaikki koiravauvat olivat kovin reippaita ja "mönkiväisiä" heti ensihetkistä lähtien. Painoja otettaessa eivät meinanneet vaakan päällä pysyä. Hyvin onnistuu imeminen kaikilla ja Ruu mamma hoitaa huolella pentusiaan.

"Amelia" tyttö, 1 vrk

"Appo" poika, 1 vrk

"Alviina" tyttö, 1 vrk

"Alviina", "Appo" ja "Amelia" reilu 1vrk

13.4.2014 Ruun massu on kyllä aikamoisen suuri

Ruulle maistuu ruoka hyvin, edelleen ollaan lenkillä käyty, hieman rauhallisemmin otettu kuitenkin. Ei enää kamalia juoksu "spurtteja". Massua vielä kasvatellaan muutama päivä.

4.4.2014 Ruu "mamman" pentujen odotus edistyy

Nyt on tiineyden 47.s päivä. Ruulle maistuu ruoka, paino nousee ja pentujen sydämet sykkivät. Kaikki näyttää olevan hyvin. Lenkillä olemme vielä käyneet normaalisti, suuremmat hyppelyt Ruu jättää jo tekemättä ja juoksukilpailussa häviää Pinille. Massu alkaa jo painaa. Pentulaatikosta tuli hieno, vielä vähän on loppuviimeistelyä vailla, mutta on Ruu siinä jo nukkunut ja laatikon "kelpuuttanut". Kahden viikon päästä pennut ovat ehkä jo maailmassa, tai on "H-hetket" käsillä!


20.3.2014 Ruun tiineysultra

Kävimme Ruun kanssa tiineysultrassa. Eläinlääkäri näki kolme pentua varmuudella. Niin voimme jatkaa onnellista odotusta, ja aloittaa valmistautumaan toden teolla pentujen syntymään.

16.2.2014 Ruun astutus

Ruun otollinen astutus ajankohta ajoittui onneksi viikonlopulle. Meidän astutusmatka suuntautui, voisiko sanoa "näinhän sen piti mennä", Pielavedelle Suvi Leinosen omistaman nuoren Reno uroksen luokse. Astutus onnistui hyvin, kuten lopputuloksesta tulitte näkemään. Kiitos Suvi, hyvästä yhteistyöstä ja että saimme Renon Ruulle sulhoksi.